Office 365 belooft mooie dingen in 2020

Op de Kennisdelingsbijeenkomst Office 365 van saMBO-ICT en SURF op 13 december 2019 werd de eerste keynote verzorgd door Paul Keijzers, Microsoft Office 365 MVP. In de keynote besprak hij de nieuwste ontwikkelingen van Office 365 voor het onderwijs die werden getoond tijdens de laatste Microsoft Ignite.

Nieuwe toepassingen

Private channels in MS Teams: er kunnen toegangsrechten voor specifieke leden op kanalen worden toegekend. Deze moeten wel toegang hebben tot het MS Team.

Tasks: Geeft een overzicht van de elementen uit Planner en To Do. Ideaal om taken uit (project)opdrachten in een tijdslijn uit te zetten.

MS Whiteboard: bij het aansluiten van een webcam wordt de presentator transparant waardoor je hetgeen je ziet op het bord of scherm zichtbaar is.

Project Cortex: deze doorzoekt de tennant en indexeert termen, waardoor er een soort van bedrijfswoordenboek ontstaat. Je kunt hiermee nog beter zoeken op bepaalde termen die veelvuldig in de organisatie wordt gebruikt.

Veel aandacht voor het nieuwe uiterlijk

Microsoft heeft veel aandacht voor het ‘bij de tijd’ brengen van het uiterlijk. Zo krijgt Yammer een totale facelift, waardoor dit echt uit gaat zien als het bedrijf social media platform, waarvoor het ooit is ontworpen. In onderstaand filmpje zie je een preview van hoe Yammer uit gaat zien.

Ook Sharepoint Home Sites (startpagina van het intranet) krijgt een make-over. Zie onderstaand filmpje.

Aandacht voor verdere integratie

Apps pinnen: Er komt de mogelijkheid om apps uit de Microsoft Store vast te zetten op het verticale (grijze) lint. Hierdoor kun je nog makkelijker je eigen geselecteerde apps opstarten.

Power Apps kun je vastpinnen in de linker balk van MS Teams: hierdoor wordt het gebruik van de gemaakte apps makkelijker; je hoeft niet eerst naar Power Apps te gaan.

Power Automate (nieuwe naam voor Flow) in MS Teams: hiermee kun je bijvoorbeeld nieuwe leden welkom heten en een rondleiding door een Team geven.

Vanuit Outlook een mail versturen naar MS Teams: Hierdoor ontvangen alle deelnemers van een Team een mail. Scheelt weer in het maken en onderhouden van distributiegroepen.

Steeds meer kunstmatige intelligentie

AI Builder voor het herkennen van documenten: deze builder leert documenten met een uniforme opmaak te herkennen en past hier OCR op toe.

Virtual Agents: deze stelt je vragen aan de hand van een protocol en verwijst je door naar de juiste persoon in de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.