Onderwijsfestivals in 2018-2019

De zomervakantie staat binnenkort voor de deur, maar hier alvast een overzicht van onderwijsconferenties waarbij leertechnologie een (kleine) rol speelt. Noteer deze alvast in je agenda.

Door op de titel van de conferentie te klikken wordt je doorverwezen naar de website van de betreffende conferentie.

26 september 2018 – NATIONALE EDUCATIONAL NEEDS CONFERENTIE – Ede

Beslist geen technologie congres! Maar een conferentie waar topsprekers aanwezig zijn en vertellen over de begeleiding van studenten met ‘een vlekje’.

27 september 2018 – CHALLENGE DAY 2018: SAMENWERKEN AAN ONDERWIJSINNOVATIE – Utrecht

Tijdens de Challenge Day van SURF laten ed-tech bedrijven zien hoe zij werken aan een modulaire opbouw van de digitale leer- en werkomgeving. Naast integratie van de systemen staan peer-feedback en -assement centraal. Wellicht niet voor iedereen boeiend, maar voor degene die zich bezighouden met de inrichting van de DLWO interessant.

22 en 23 oktober 2018 – LEARNING & STUDENT ANALYTICS CONFERENCE – Amsterdam

Tijdens deze conferentie bespreken onderzoekers, beleidsmakers, docenten en studenten de laatste inzichten op het gebied van learning analytics. Kunstmatige Intelligentie en ethische dillema’s staan centraal tijdens deze bijeenkomst. Wellicht niet voor iedereen interessant, maar een goede kans om kennis te maken met de mogelijkheden die learning analytics biedt.

31 oktober 2018 – NRO CONGRES VOOR ONDERZOEK EN ONDERWIJS – Utrecht

Geen congres waar leertechnologie centraal staat, maar het onderwijs. De organisatie omschrijft het congres als volgt: “Het NRO-congres is een dag vol inspiratie en kennisdeling. Ontmoet deelnemers die net als jij interesse hebben in de combinatie van onderwijs en onderzoek.”

6 en 7 november 2018 – SURF ONDERWIJSDAGEN – Den Bosch

De SURF Onderwijsdagen zijn hét evenement waarin opleidingen uit het MBO, HBO en WO aan elkaar hun onderwijsinnovaties met ICT tonen. Het gaat hierbij niet zozeer om de technologie, maar om het didactisch gebruik.

5 – 7 december 2018 – ONLINE EDUCA – Berlijn

Tijdens de Online Educa krijg je een kijkje in de toekomst. Wat de SURF Onderwijsdagen voor Nederland is, is de Online Educa voor de hele wereld. Hier worden onderwijsinnovaties uit de hele wereld aan elkaar getoond. En net als de dagen van SURF; met onderwijs als vertrekpunt. Er zijn veel goede sprekers aanwezig.

22 januari 2019 – CONGRES GEPERSONALISEERD LEREN – Utrecht (?)

De informatie is nog wat vaag. Op de website kun je nog geen informatie vinden over het congres van 2019, maar via een betaalsite is inschrijven reeds mogelijk.

22 – 26 januari 2019 – NEDERLANDSE ONDERWIJS TENTOONSTELLING (NOT) – Utrecht

De NOT is een beurs waar het aanbod van leermiddelen in de breedste zin van het woord worden getoond. Of het nu gaat over schoolmeubilair, kluisjes, digitale leermethodes, digiborden, etc., alles is daar te vinden. Wel ligt de nadruk op het PO, maar ook voor het MBO is er genoeg te vinden.

23 – 26 januari 2019 – BETT SHOW – London

Gelijktijdig met de NOT wordt in London de BETT Show gehouden. Dit is de grootste beurs van Europa (de wereld?) op het gebied van leertechnologie. Hier laten de ED-Tech bedrijven hun nieuwste producten zien. Niet iets waar je jaarlijks naar toe moet gaan, maar zeker interessant om te kijken wat er in de toekomst allemaal mogelijk is.

20 en 21 maart 2019 – KUNSKAPSSKOLAN NEDERLAND CONGRESSEN – ???? (Save the date)

Inhoud en locatie over deze congressen op het gebied van gepersonaliseerd leren zijn momenteel nog niet bekend.

27 en 28 maart 2019 – DÉ (CvI) MANAGEMENT CONFERENTIE – Den Haag

Tijdens de Management Conferentie presenteren de MBO scholen hun ‘pareltjes’. Dit hoeft beslist niet op het gebied van leertechnologie te zijn. Maar veel innovaties gaan nu eenmaal gepaard met technologie, dus reken ik deze ook tot de beurzen/conferenties waar mijn interesse naar uitgaat.

juni 2019 – DÉ ONDERZOEKSCONFERENTIE – ????

De precieze datum en locatie zijn nog niet bekend. Maar ieder jaar in juni organiseert Kennisnet en het NRO gezamenlijk de Onderzoeksconferentie. Hierin presenteren onderzoekers hun wetenschappelijke studies op gebied van onderwijs en leertechnologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.